Blog 1 -
 Dimbare Led Spot Philips  thumbnail

Dimbare Led Spot Philips

Published Jul 16, 23
10 min read

Led Inbouw Spot Philips

Moet er 5. 3 mm tussen de pinnetjes zitten? Dan heb je een MR16/GU5. 3 fitting nodig Naast de 'normale' LED-lampen met verschillende fittingen, zijn er natuurlijk nog veel meer mogelijkheden. Bekijk bijvoorbeeld eens de downlights en de tuinlampen. Ben je op zoek naar een kweeklamp? Dan zijn er tegenwoordig ook LED-kweeklampen verkrijgbaar.

LED-verlichting is ideaal om diverse sferen te creëren. Voorzie iedere kamer van een ander kleurtje of laat de kleuren verspringen of faden. Dit kan met de reguliere LED-lampen, maar natuurlijk ook met LEDstrips. Een ledstrip is eigenlijk een flexibele printplaat waar diverse LED's op zijn geplaatst. Dit kunnen RGB ledjes zijn, maar ook koud- of warmwitte leds.

Ook zijn ledstrips heel gaaf te gebruiken in meubels. Inspiratie opdoen? Bekijk eens deze toepassingen! Vervang oude lampen door LED-lampen of creëer voor iedere situatie de juiste sfeer met ledstrips. Heb je vragen over de soorten LED lampen of kun je wel wat advies gebruiken? Onze specialisten staan graag voor je klaar! .

De afgelopen jaren is led-technologie steeds geavanceerder geworden - Keukenverlichting onderbouw. Meer en meer cannabiskwekers gaan voor overdekte kweekavonturen dan ook over op ledverlichting - spot led e27. Een aantal jaren geleden waren led-lampen een nieuwigheid. Nu doet ledverlichting het echter even goed en misschien zelfs beter dan HID-lampen. Bovendien is het inmiddels ook betaalbaarder. Ledverlichting heeft daarbij vele voordelen.

Ledverlichting is daarmee een uitstekende keuze voor binnenkwekers, hoeveel ervaring je ook hebt. Kweek jij cannabis met led of wil je dat gaan gebruiken? Dan zijn deze tips nuttig voor jou. philips led spot sceneswitch. Voordat je ledverlichting aanschaft, is het handig om te weten wat er te koop is. Momenteel zijn er drie soorten op de markt die geschikt zijn voor het kweken van cannabis.

Het soort ledverlichting dat je kiest, is afhankelijk van je voorkeur en budget. led spots buiten. Deze standaard led-armaturen waren als eerste verkrijgbaar voor kwekers. Ze zijn echter nog steeds volop te koop. Deze armaturen bevatten veel, soms wel honderden, leds met een klein tot medium wattage (3–5 watts per led). Cannabiskwekers noemen ze soms ook wel "paarse" lampen, omdat ze vaak bestaan uit een mix van rode en blauwe led-lampjes.

Led Spot Badkamer

Het grootste voordeel van deze standaard led-lampen is de prijs. De productie vindt meestal overzees plaats en je vindt de lampen volop op e, Bay en bij andere online verkooppunten. Een van de nadelen is dat ze vaak niet zo’n goede kwaliteit hebben. Ze zijn daardoor minder betrouwbaar. Het licht is daarbij vaak slechter dan dat van andere soorten leds.Dit is ook de reden dat producenten tegenwoordig steeds meer ledverlichting met COB-leds of UV-leds maken als aanvulling op de rode en blauwe leds. Deze verlichting heeft mogelijk een positieve invloed op zowel de opbrengst als de kwaliteit van de toppen. Deze standaard led-armaturen waren als eerste verkrijgbaar voor kwekers.

Deze armaturen bevatten veel, soms wel honderden, leds met een klein tot medium wattage (3–5 watts per led). Cannabiskwekers noemen ze soms ook wel "paarse" lampen, omdat ze vaak bestaan uit een mix van rode en blauwe led-lampjes. Deze combinatie zorgt ervoor dat het licht een paarse tint heeft. Het grootste voordeel van deze standaard led-lampen is de prijs.

Een van de nadelen is dat ze vaak niet zo’n goede kwaliteit hebben. Ze zijn daardoor minder betrouwbaar. Het licht is daarbij vaak slechter dan dat van andere soorten leds. Daardoor leveren je planten minder op. Dit is ook de reden dat producenten tegenwoordig steeds meer ledverlichting met COB-leds of UV-leds maken als aanvulling op de rode en blauwe leds.

COB betekent “chip on board”. Een COB-led bevat honderden kleine leds op een kleine chip. Dat is anders dan standaard ledverlichting (zoals hierboven beschreven). spot led 12 volt. Die bevat namelijk leds van diverse kleuren verspreid over een hele armatuur. COB-leds behoren tot de meest efficiënte led-lampen. Ze produceren een intens wit licht dat vergelijkbaar is met het natuurlijke lichtspectrum van de zon.

Daardoor is de oogst onder COB-leds te vergelijken met eentje onder hoogwaardige HID-lampen. De lampen hebben bovendien een lichtspectrum dat optimaal is voor gezonde groei en zijn zuinig. Het nadeel is dat een hoogwaardige kweeklamp met COB-leds behoorlijk duur is in vergelijking met de goedkopere, paarse lampjes. Sommige fabrikanten van kweeklampen combineren meerdere COB-leds in een armatuur.

Led Spot 4 Watt Inbouw KleinEr is echter ook verlichting verkrijgbaar met slechts één COB-led. Deze armaturen zijn vaak geschikt voor grotere kweekruimtes. Het is namelijk eenvoudig een aantal van deze lampen te verspreiden over de ruimte voor een gelijkmatige lichtverdeling. De meeste kwekers gebruiken COB-leds met een lichtspectrum dat zowel geschikt is voor de groei- als bloeifase (led spot dimbaar warm wit).

COB betekent “chip on board”. Een COB-led bevat honderden kleine leds op een kleine chip. Dat is anders dan standaard ledverlichting (zoals hierboven beschreven). Die bevat namelijk leds van diverse kleuren verspreid over een hele armatuur. COB-leds behoren tot de meest efficiënte led-lampen. Ze produceren een intens wit licht dat vergelijkbaar is met het natuurlijke lichtspectrum van de zon.

Daardoor is de oogst onder COB-leds te vergelijken met eentje onder hoogwaardige HID-lampen. De lampen hebben bovendien een lichtspectrum dat optimaal is voor gezonde groei en zijn zuinig. Het nadeel is dat een hoogwaardige kweeklamp met COB-leds behoorlijk duur is in vergelijking met de goedkopere, paarse lampjes. Sommige fabrikanten van kweeklampen combineren meerdere COB-leds in een armatuur - led spot warm white.

Er is echter ook verlichting verkrijgbaar met slechts één COB-led. Deze armaturen zijn vaak geschikt voor grotere kweekruimtes (led spot 55mm 230v). Het is namelijk eenvoudig een aantal van deze lampen te verspreiden over de ruimte voor een gelijkmatige lichtverdeling. De meeste kwekers gebruiken COB-leds met een lichtspectrum dat zowel geschikt is voor de groei- als bloeifase.

Diffuse leds bestaan uit meerdere kleine led-lampjes die zijn verspreid over een groter paneel of bord. Ook heb je ze in spider-style en rack-style. Deze leds zie je veel in commerciële kassen. De spider-style led-lampen hebben geen platte panelen, maar spinachtige "armen" waarin led-lampjes zitten. Het grootste voordeel van diffuse kweekverlichting is dat het een van de zuinigste types betreft.

Een nadeel is dat kwalitatieve diffuse ledverlichting, zoals de spider-style-verlichting, soms extreem duur is. Diffuse leds bestaan uit meerdere kleine led-lampjes die zijn verspreid over een groter paneel of bord. Ook heb je ze in spider-style en rack-style. Deze leds zie je veel in commerciële kassen. De spider-style led-lampen hebben geen platte panelen, maar spinachtige "armen" waarin led-lampjes zitten.

Spot Led 12v Ip65

Dat betekent dat je het meeste licht krijgt voor het wattage dat je gebruikt. Een nadeel is dat kwalitatieve diffuse ledverlichting, zoals de spider-style-verlichting, soms extreem duur is. gu10 led spot 2700k. We hebben al genoemd dat ledverlichting diverse voordelen heeft ten opzichte van andere soorten kweeklampen, zoals HID. Hieronder alle redenen waarom je bij een volgend kweekavontuur wellicht beter kunt kiezen voor led.

Ze gebruiken minder elektriciteit en kosten op de lange termijn minder. Hoewel hoogwaardige ledverlichting soms behoorlijk duur is bij de aanschaf, is de investering het bijna altijd waard. Omdat je in de loop der tijd namelijk fors bespaart, compenseert dat de hogere aanschafkosten. Bovendien hebben hoogwaardige led-armaturen een langere levensduur dan HID.

Een goede ledlamp gaat echter soms vele jaren mee, zonder dat deze onderhoud nodig heeft. Leds produceren minder hitte dan HID-lampen en dat is vaak een groot voordeel. Dit omdat je voor een optimale temperatuur in je kweekruimte of -tent geen extra koelsystemen nodig hebt. Dat is met name een voordeel als je in de zomer kweekt of in een warm klimaat woont.

Omdat leds je echter in de loop der tijd geld besparen, compenseert dat vaak de kosten van verwarming. Leds produceren minder hitte, waardoor je planten daar dus minder stress van hebben. Het is dan ook mogelijk de lampen dichter op je cannabis te plaatsen, zonder dat het negatieve effecten heeft.

Daarom hoef je minder vaak water te geven. Als je net bent overgestapt van HID naar led, dan ben je er waarschijnlijk aan gewend dat je planten veel drinken. Vergeet dan ook niet om je bewateringsschema aan te passen. Anders krijgen je dames misschien teveel water. Cannabisplanten krijgen vaak water in combinatie met voedingsstoffen.

De meeste kwekers vinden dat handig. 12v led spot camper. Sommigen willen de verlichting echter finetunen voor het beste resultaat en optimale efficiëntie in elke fase. Daarom zijn er ook led-lampen verkrijgbaar met een speciale schakelaar. Zo is het mogelijk het lichtspectrum in te stellen voor de groei- dan wel de bloeifase. Hieronder nog meer factoren die het overwegen waard zijn.

Lumen Led Spot

In vergelijking met volwassen planten, is een zaailing echter gevoeliger voor intens licht. Daarom zou je voorzichtig moeten zijn als je sterke leds hebt. Als je led een dimoptie heeft, zet het licht dan op een lagere intensiteit. Wanneer dat niet mogelijk is, plaats de lampen dan hogerop, verder weg van je zaailingen.

Heeft je led een schakelaar voor het activeren van een lichtspectrum voor de groei of bloei, zet die dan op de groeifase. De verlichting heeft dan een "koelere", blauwachtige tint en dat is in deze fase optimaal. solar spot led. Stel je timer in op 18 uur licht per dag, met 6 uur duisternis.

Daarnaast tonen onderzoeken aan dat je planten alleen kunnen profiteren van het volledige licht als ze perfect gehydrateerd zijn. Stel de verlichting in op 18 uren licht per dag en 6 uren duisternis. Sommige kwekers kiezen er echter voor om met 20–24 uur licht te kweken voor maximale vegetatieve groei.

Als alles goed gaat, zouden de planten gezond, sterk en bossig moeten groeien. Wanneer ze echter spichtig en slungelig worden, dan komt dat waarschijnlijk doordat ze niet genoeg licht krijgen. Verhoog de intensiteit door de lampen dichter op het bladerdak te hangen. Als je een dimmer gebruikt, zorg dan hiermee voor meer licht.

Vanuit technisch oogpunt is het mogelijk haar zolang je wilt onder 18–24 uur licht te laten ontwikkelen. Er komt waarschijnlijk echter een moment waarop je de omschakeling wilt maken naar de bloeifase. Anders wordt de plant gewoon te groot. Sommige cannabisstrains groeien aanzienlijk (tot wel 2 keer zoveel of meer) tijdens de vroege bloei.

Fotoperiodieke cannabis begint aan het eind van de zomer te bloeien. Het aantal uren daglicht neemt dan op natuurlijke wijze af. Binnen is de kweker echter verantwoordelijk voor de inzet van de bloei. Dat doe je door het lichtschema aan te passen naar 12 uur licht en 12 uur duisternis.

Philips Corepro Led Spot Gu10

Als je binnen kweekt met een 12-12-schema, dan is het belangrijk dat er geen verstoring is van de 12 uren duisternis (spot led encastrable exterieur). Zorg er dus voor dat je tent of kas geen openingen heeft waardoor licht van buiten binnenkomt. Dat zorgt er namelijk voor dat je bloeiende plant weer teruggaat naar de groeifase.

Als je led een dimmer heeft, is het nu het moment om de lichtintensiteit op maximaal in te stellen. Of verlaag het licht, zodat het de aanbevolen afstand heeft tot de planten. Als je niet zeker weet wat de beste afstand is, bekijk dan de instructies van de producent. Belangrijk: Als je iets aan de verlichting verandert, bijvoorbeeld de intensiteit of de positie, doe dat dan geleidelijk.

Een te snelle verandering geeft je planten teveel stress. Als je autoflowers kweekt in plaats van fotoperiodieke strains, dan hoef je de bloeifase niet zelf te initiëren door de verlichting te veranderen naar 12 uur licht aan/uit. Autoflowering planten geef je gewoon 18–24 uur licht per dag totdat het tijd is voor de oogst.

Daardoor krijg je een hogere opbrengst. HID-lampen, zoals MH/HPS-kweeklampen, gebruiken kwekers ook nog steeds volop. Ze zijn namelijk goedkoper dan goede leds en toch betrouwbaar voor het kweken van hoogwaardige wiet. Bovendien worden kweektenten vaak geleverd met HID-lampen. Daarom beginnen veel nieuwe kwekers met deze lampen en niet met leds.

Led-kweeklampen zijn tegenwoordig voor "een prikkie" verkrijgbaar. Deze budget exemplaren van overzees zijn echter het bespaarde geld niet waard. Wil je hoogwaardige leds? Dan besteed je gewoonlijk veel geld aan een lamp die goede opbrengsten belooft en lang meegaat. Heb je dus een beperkt budget en kun of wil je niet veel besteden? Houd het dan voorlopig gewoon bij HID-lampen - led spots buiten.

Latest Posts

Led-buitenverlichting

Published Sep 28, 23
4 min read

Dimbare Led Spot Action

Published Jul 21, 23
4 min read