Blog 1 -
 Dimbare Led Spot Action  thumbnail

Dimbare Led Spot Action

Published Jul 21, 23
4 min read

Mini Led Spot Opbouw

15 MILJOEN TON MINDER CO2 uitstoot in EU door gebruik LED lampen GELD BESPAREN De aanschafprijzen van energiezuinige lampen zijn hoger dan die van een gloeilamp. Maar met name spaar- en LED-lampen zijn veel energiezuiniger. U merkt dat aan een lagere energierekening. Bovendien gaan de nieuwe energiezuinige lampen langer mee.

Al met al bent u een stuk goedkoper uit. Een huishouden dat overstapt op energiezuinige lampen bespaart gemiddeld zo’n 75 euro aan energiekosten per jaar - led spot met pinnetjes. Op de plekken waar het licht wat langer brandt is de meeste besparing in korte tijd te bereiken. Als een spaarlamp gemiddeld enkele uren per dag brandt, kan de aanschafprijs binnen 1 jaar worden terugverdiend.

ENERGIELABEL Lampen met een vermogen van meer dan 4 Watt zijn voorzien van een energielabel. Het label geeft aan hoe zuinig een lamp is. Een lamp met energielabel A is het zuinigst, een lamp met energielabel G verbruikt de meeste energie (led ip44 spot). Voor laagvolt halogeenlampen en reflectorlampen bestaat er (nog) geen energielabel.Energiezuinige lampen (spaar-, LED- en TL-lampen) bevatten materialen die hergebruikt kunnen worden - fonck led spot. Daarnaast bevatten spaar- en TL-lampen een kleine hoeveelheid kwik. Lever ze daarom gratis in bij de winkel waar u een nieuwe lamp koopt. U kunt de lampen ook gratis inleveren bij de gemeentelijke inzameldepots (milieustraten). KLIMAATBESPARING In totaal kunnen we binnen de EU met energiezuinige verlichting jaarlijks 40 terrawattuur (TWh) besparen.Dat is de uitstoot van 5 miljoen auto’s per jaar. ZUINIG LICHT HELDERE KEUZE Gloeilampen gebruiken veel energie. Daarover zijn we het binnen de EU eens. Daarom stappen we over op een nieuwe lichting duurzame lampen, die net zo goed presteren! Ze verbruiken minder energie en gaan veel langer mee.

DE VORM EN GROOTTE VAN DE LAMP Spaar-, halogeen en LED-lampen zijn er in veel verschillende, vaak ook nieuwe, vormen en maten. Kijk daarom goed welke energiezuinige lamp in uw bestaande armatuur past (led spot 1 watt). DE KLEUR VAN HET LICHT Energiezuinige lampen zijn er in verschillende tinten. Naast neutraal wit bestaan er ook typen die warm-wit licht geven, vergelijkbaar met het licht van een gloeilamp (met een kleurtemperatuur lager dan 2.

Phillips Hue Led Spot

Lampen met de kleur koelwit hebben een kleurtemperatuur van meer dan 4. 000 K. De ontwikkelingen gaan snel, er komen daardoor steeds meer nieuwe kleuren en tinten bij. Zo zijn er nu spaarlampen van 2. 500 K. DE LAMPVOET Ook energiezuinige lampen zijn verkrijgbaar met verschillende lampvoeten. Let op dat u de juiste lampvoet kiest.Kijk voor informatie over de dimbaarheid op de verpakking. Halogeenlampen zijn uitstekend te combineren met een gewone gloeilampdimmer. DE LEVENSDUUR VAN DE LAMP De levensduur van lampen is verschillend. Soms geldt er een levensduurgarantie. In het algemeen gaan LED-lampen het langst mee, gevolgd door spaarlampen, Halogeenlampen en gloeilampen gaan het minst lang mee.

De energiezuinigheid is te zien aan het label van de lamp. Soms wordt die ook aangegeven in Lumen per Watt: Aantal Lumen : aantal Watt = energiezuinigheid Hoe hoger de uitkomst, hoe energiezuiniger de lamp. Een gloeilamp van 40 Watt met een lichtopbrengst van 400 Lumen heeft een lichtopbrengst van 10 Lumen per Watt (led spot gu5 3 12v).

DE GLOEILAMP VERDWIJNT De gloeilamp zet 90 tot 95% van al zijn gebruikte elektriciteit om in warmte in plaats van licht (led spot afstandsbediening). Dat kost geld — een hogere energierekening — en het is slecht voor ons klimaat. Daarom geldt sinds 1 september een EU-verbod op het in de handel brengen van matte gloeilampen en heldere gloeilampen van 100 Watt en meer. 220v led spot.

Vanaf 1 september 2012 mogen er helemaal geen gloeilampen meer verhandeld worden - led spot badkamer ip65.

Wil je weten hoeveel besparing LED verlichting oplevert? En ben je benieuwd hoeveel je bespaart met LED lampen als je deze vervangt door je gloeilamp, halogeenlamp of spaarlamp? In deze blog leggen we jou graag uit hoeveel jij kunt besparen met overstappen naar LED! Vrijwel iedereen weet het inmiddels: LED verlichting is vele malen energiezuiniger dan gloeilampen en halogeenverlichting - led spot dimmen.

Led Spot Niet Dimbaar

LED is niet alleen beter voor het milieu, maar heeft ook zeker een positieve invloed op je portemonnee. Hoewel op dit moment de energieprijzen historisch hoog zijn, heeft het CBS het gemiddelde elektriciteitstarief voor consumenten vastgesteld op € 0,34 per k, Wh (februari 2022) - philips led spot dimbaar (2 6w (35w) gu10 warmglow. In onderstaande tabel geven we de kosten weer van de verschillende types lichtbronnen en zie je in één oogopslag hoeveel % energiebesparing de overstap naar LED jou oplevert.

Latest Posts

Led-buitenverlichting

Published Sep 28, 23
4 min read

Dimbare Led Spot Action

Published Jul 21, 23
4 min read